In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]
Voor een associate degree-opleiding of een bacheloropleiding aan een universiteit of hogeschool dien je uiterlijk op 1 mei je aanmelding te doen via Studielink.nl. Let op dat sommige opleidingen een andere deadline hanteren, zoals masteropleidingen en opleidingen met een numerus fixus.
Voor iedereen die zich voor het eerst wil aanmelden voor een bacheloropleiding of associate degree-opleiding aan een universiteit of hogeschool, geldt de uiterlijke aanmeldingsdatum van 1 mei. Hiermee kom je in aanmerking voor een studiekeuzecheck.
Je kunt je aanmelden als:
Voor opleidingen met een beperkt aantal plaatsen (numerus fixus) geldt een andere aanmelddeadline: 15 januari. In dit geval gelden de deadline van 1 mei en de studiekeuzecheck niet.
De aanmelddeadline van 1 mei en de regels voor de studiekeuzecheck zijn niet van toepassing op masteropleidingen. Raadpleeg de masteropleiding van jouw keuze voor informatie over het toelatingsbeleid.
Als de deadline van 1 mei is verstreken en je je nog niet hebt aangemeld voor een studie, is het mogelijk om je bij bepaalde opleidingen toch nog aan te melden. Het is belangrijk om zo snel mogelijk te informeren of de opleiding van jouw keuze nog aanmeldingen accepteert. In dit geval kom je niet meer in aanmerking voor een studiekeuzecheck. Begeleiding bij het maken van je studiekeuze vind je op studiekeuze123.nl.
De universiteit of hogeschool neemt de beslissing over jouw toelating. De toelatingseisen kunnen per instelling en soms zelfs per opleiding verschillen.
Indien je je vóór 1 mei hebt aangemeld voor een opleiding, is het nog mogelijk om van opleiding te veranderen tot het einde van het nieuwe studiejaar.
Als je na 1 mei een negatief bindend studieadvies (bsa) hebt ontvangen, behoud je het recht om je aan te melden voor een andere opleiding. Deze opleiding kan je echter wel verplichten deel te nemen aan een studiekeuzecheck.
Meld je zo snel mogelijk aan bij de opleiding van jouw keuze, zodat er voldoende tijd is voor een studiekeuzecheck. Als je niet hebt deelgenomen aan de verplichte studiekeuzecheck, kan de opleiding ervoor kiezen je aanmelding te weigeren. Informeer bij de opleiding van jouw keuze naar hun beleid hieromtrent.
In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]
De keuze voor een universiteit is een belangrijke beslissing die je toekomst kan bepalen. Als je op zoek bent naar […]
Speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben die niet volledig kunnen worden vervuld binnen het reguliere onderwijs. […]