Hoe krijgen leerlingen met dyscalculie ondersteuning op school?

Op school zijn diverse mogelijkheden beschikbaar om leerlingen met dyscalculie te ondersteunen, afhankelijk van het type onderwijs dat je volgt. Bijvoorbeeld, leerlingen mogen een rekenmachine gebruiken.

Dyscalculie herkennen

Dyscalculie is een stoornis die problemen veroorzaakt bij rekenen en cijfers. Leerlingen met dyscalculie ervaren moeilijkheden bij wiskunde en rekenen, wat bijvoorbeeld klokkijken of omgaan met geld kan bemoeilijken. Het is van belang dat scholen dyscalculie tijdig herkennen om een correct beeld van de mogelijkheden van de leerling te krijgen.

Scholen hanteren richtlijnen om dyscalculie tijdig te identificeren. Je kunt de richtlijnen voor het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs raadplegen.

Basisonderwijs en dyscalculie

Het zorgplan van elke basisschool bevat informatie over de begeleiding die leerlingen met dyscalculie krijgen.

Voortgezet onderwijs en dyscalculie

Voor leerlingen met dyscalculie in het voortgezet onderwijs zijn verschillende maatregelen beschikbaar. Het dyscalculieprotocol helpt scholen bij de ondersteuning van deze leerlingen. Tijdens centrale examens kunnen leerlingen met dyscalculie een tijdverlenging van maximaal 30 minuten krijgen. Bovendien mogen ze bij alle centrale examens een rekenmachine gebruiken. Andere hulpmiddelen, zoals een formulekaart of rekentabellen, zijn niet toegestaan volgens de schoolregels.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross