Hoe meld je jouw kind aan voor speciaal onderwijs?

Je kiest zelf een speciale basisschool of een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. In de schoolgids staat informatie over de ondersteuning die de school biedt, dit wordt beschreven in het ondersteuningsprofiel van de school.

Aanmelding

Nadat je je kind hebt aangemeld bij de school, zal de school onderzoeken of de geboden ondersteuning daadwerkelijk noodzakelijk is voor je kind. Hiervoor kan de school informatie van jou vragen over de beperkingen van je kind en de benodigde begeleiding.

Voorafgaand aan de toelating van je kind, moet de school een toelaatbaarheidsverklaring aanvragen bij het samenwerkingsverband. Deze verklaring bevestigt dat je kind recht heeft op een plek in het speciaal onderwijs.

Deskundigen zullen het samenwerkingsverband adviseren of jouw kind (voortgezet) speciaal onderwijs nodig heeft. Als speciaal onderwijs niet de meest geschikte optie is, zal de school samen met jou op zoek gaan naar een andere school die de benodigde begeleiding kan bieden. Dit wordt in overleg met jou besloten.

Visuele beperking

Voor kinderen met visuele of auditieve beperkingen (slechtziend, blind, slechthorend, doof), zal de Commissie voor Onderzoek onderzoeken of je kind voldoet aan de toelatingseisen voor speciaal onderwijs. Als dit niet het geval is, moet je je kind aanmelden bij een reguliere school of een andere school voor speciaal onderwijs. Indien nodig kunnen er afspraken worden gemaakt met de school over passende begeleiding voor je kind.

Mocht je problemen ondervinden bij het vinden van een geschikte school of als je het niet eens bent met het aangeboden aanbod, dan kun je contact opnemen met een onderwijsconsulent.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross