Wanneer mag jouw kind naar de basisschool?

Je kunt jouw kind aanmelden voor de basisschool zodra het 3 jaar oud is. Vanaf de leeftijd van 3 jaar en 10 maanden heeft jouw kind de mogelijkheid om aan de wenperiode deel te nemen op school. Zodra jouw kind 4 jaar wordt, kan het officieel naar de basisschool gaan. De leerplicht treedt in werking op de eerste dag van de maand na de vijfde verjaardag van jouw kind.

Voorbereiden op school: kind van 3 jaar en 10 maanden

Voor kinderen vanaf 3 jaar en 10 maanden is het op veel basisscholen mogelijk om gedurende een aantal (halve) dagen naar school te gaan om te wennen. Deze wenperiode beslaat maximaal 5 dagen. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle basisscholen wendagen aanbieden. Neem voor meer informatie hierover contact op met de betreffende school.

Verplicht naar school: kind vanaf 5 jaar

De leerplicht treedt in werking op de eerste dag van de nieuwe maand nadat jouw kind 5 jaar oud is geworden. Vanaf dat moment is het verplicht voor jouw kind om naar school te gaan.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross