Wanneer mag jouw kind naar de basisschool?

Je kunt jouw kind aanmelden voor de basisschool zodra het 3 jaar oud is. Vanaf de leeftijd van 3 jaar en 10 maanden heeft jouw kind de mogelijkheid om aan de wenperiode deel te nemen op school. Zodra jouw kind 4 jaar wordt, kan het officieel naar de basisschool gaan. De leerplicht treedt in werking op de eerste dag van de maand na de vijfde verjaardag van jouw kind.

Voorbereiden op school: kind van 3 jaar en 10 maanden

Voor kinderen vanaf 3 jaar en 10 maanden is het op veel basisscholen mogelijk om gedurende een aantal (halve) dagen naar school te gaan om te wennen. Deze wenperiode beslaat maximaal 5 dagen. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle basisscholen wendagen aanbieden. Neem voor meer informatie hierover contact op met de betreffende school.

Verplicht naar school: kind vanaf 5 jaar

De leerplicht treedt in werking op de eerste dag van de nieuwe maand nadat jouw kind 5 jaar oud is geworden. Vanaf dat moment is het verplicht voor jouw kind om naar school te gaan.

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen middelbaar en voortgezet onderwijs?

In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]

Wat is de beste universiteit van Nederland?

De keuze voor een universiteit is een belangrijke beslissing die je toekomst kan bepalen. Als je op zoek bent naar […]

Welke kinderen moeten naar speciaal onderwijs?

Speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben die niet volledig kunnen worden vervuld binnen het reguliere onderwijs. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
Blogs
magnifiercross