Wanneer moet je jouw kind aanmelden op de basisschool?

Het is aan te raden om jouw kind minstens 10 weken voor de leeftijd van 4 jaar aan te melden op de basisschool. Je hebt echter de mogelijkheid om jouw kind al vanaf 3 jaar aan te melden. Het is belangrijk op te merken dat er in sommige gemeenten specifieke regels en afspraken gelden met betrekking tot de aanmelding op basisscholen.

Aanmelding van jouw kind op de basisschool

Hier zijn enkele zaken die je moet weten wanneer je jouw kind wilt aanmelden op de basisschool:

  • Ga eerst naar de website van jouw gemeente om te controleren of je zelf een basisschool voor jouw kind kunt kiezen. Je kunt dit ook navragen bij de school zelf. In sommige gemeenten zijn er afspraken tussen scholen over de verdeling van kinderen. Soms is het verplicht dat jouw kind naar een school in de eigen wijk gaat. In andere gevallen wordt er geloot of wordt ervoor gezorgd dat broers en zussen naar dezelfde school kunnen gaan.
  • Zorg ervoor dat je jouw kind minstens 10 weken voor de vierde verjaardag inschrijft op een basisschool.
  • Let erop dat je jouw kind niet vóór de leeftijd van 3 jaar kunt aanmelden.
  • Houd er rekening mee dat een basisschool beperkte beschikbaarheid kan hebben of een wachtlijst kan hebben. Je kunt jouw kind bij meerdere scholen aanmelden.
  • Bij de inschrijving moet je het burgerservicenummer (BSN) van jouw kind doorgeven. Neem hiervoor het geboortebewijs of identiteitsbewijs van jouw kind mee. Als jouw kind naar een nieuwe school gaat, heb je mogelijk het bewijs van uitschrijving nodig.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross