Wanneer neemt jouw kind de eindtoets af in het basisonderwijs?

In groep 8 van de basisschool is het verplicht voor alle leerlingen om de eindtoets te maken. De keuze voor de specifieke eindtoets die jouw kind zal afleggen, wordt door de basisschool gemaakt. De periode voor de eindtoets is jaarlijks tussen 15 april en 15 mei.

Data eindtoetsen voor het schooljaar 2022-2023

Hieronder vind je informatie over de planning van de eindtoetsen in het huidige schooljaar, 2022-2023:

Centrale Eindtoets

De papieren Centrale Eindtoets vindt plaats op dinsdag 18 april en woensdag 19 april 2023. Het onderdeel wereldoriëntatie kan ook afgenomen worden op dinsdag 18, woensdag 19 of donderdag 20 april. Deelname aan dit onderdeel is optioneel. De digitale adaptieve Centrale Eindtoets wordt afgenomen tussen 18 april en 12 mei. Deze toets past zich aan aan het niveau van de leerling.

IEP Eindtoets

De IEP Eindtoets wordt afgenomen op dinsdag 18 april en woensdag 19 april.

ROUTE 8

De digitale eindtoets ROUTE 8 vindt plaats tussen 15 april en 15 mei 2023. De exacte datum wordt door de school bepaald binnen deze periode, in overleg met de toetsaanbieder.

Dia-eindtoets

De digitale Dia-eindtoets wordt eveneens afgenomen tussen 15 april en 15 mei 2023. De exacte datum wordt door de school binnen deze tijdspanne vastgesteld, in overleg met de toetsaanbieder.

AMN Eindtoets

De digitale AMN Eindtoets wordt afgenomen tussen 15 en 28 april 2023. De school bepaalt binnen deze periode zelf de specifieke datum, in samenspraak met de toetsaanbieder.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross