Wat is de Canon van Nederland?

De Canon van Nederland is een overzicht van belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis van ons land. Deze gebeurtenissen vertellen gezamenlijk het verhaal van de ontwikkeling van Nederland door de eeuwen heen. Leerkrachten maken gebruik van de Canon in hun lesprogramma’s.

Voor leerlingen van 8 tot 14 jaar

De Canon van Nederland omvat 50 onderwerpen die te maken hebben met de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Het is speciaal ontworpen voor leerlingen van 8 tot 14 jaar in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Voor docenten is het een nuttig hulpmiddel om onderwerpen te selecteren voor geschiedenislessen.

Daarnaast dient de Canon als leidraad bij het vaststellen van examenprogramma’s.

Aanvullende informatie mogelijk

Docenten hebben de mogelijkheid om de informatie in de Canon aan te vullen en uit te breiden. Hiermee kunnen ze hun eigen perspectief en gebruik van de Canon weergeven. Uitgevers kunnen jeugdboeken aanbevelen die aansluiten bij de Canon, en musea kunnen excursies aanbieden die aansluiten bij de onderwerpen.

Bestellen en verkrijgen van de Canon

Je kunt de Canon van Nederland, landkaarten en publicaties over de Canon downloaden of bestellen via de website Canonvannederland.nl.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross