Hoe kun je docent worden in het hoger onderwijs?

Binnen het hoger onderwijs heeft de overheid geen specifieke eisen vastgesteld voor de onderwijsbevoegdheid. Meestal is voor lesgeven in het hoger onderwijs echter een diploma van een hogeschool of universiteit vereist.

De exacte eisen variëren afhankelijk van de onderwijsinstelling. Veel onderwijsinstellingen verwachten van hun docenten dat ze een basiskwalificatie onderwijs (BKO) behalen of een vergelijkbaar diploma hebben. Voorwaarden worden door de hogeschool of universiteit van jouw keuze verstrekt.

Inschrijven bij een hogeschool of universiteit

Indien je nog geen diploma van een hogeschool of universiteit hebt, kun je je aanmelden voor een opleiding aan een universiteit of hogeschool via de website Studielink.nl. Dit geldt niet voor particuliere opleidingen in het hoger onderwijs. Bij deze opleidingen schrijf je je direct in bij de betreffende instelling.

Heb je vragen over het worden van een docent?

Voor meer informatie over werken in het onderwijs of persoonlijk advies kun je contact opnemen met het Onderwijsloket.

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen middelbaar en voortgezet onderwijs?

In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]

Wat is de beste universiteit van Nederland?

De keuze voor een universiteit is een belangrijke beslissing die je toekomst kan bepalen. Als je op zoek bent naar […]

Welke kinderen moeten naar speciaal onderwijs?

Speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben die niet volledig kunnen worden vervuld binnen het reguliere onderwijs. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
Blogs
magnifiercross