Kun je als herintreder lesgeven in het basisonderwijs?

Als je een onderwijsbevoegdheid hebt voor het basisonderwijs, heb je de mogelijkheid om te solliciteren op vacatures, zelfs als je op dit moment niet werkzaam bent in het onderwijs. Een onderwijsbevoegdheid blijft namelijk geldig.

Lerarentekort in het basisonderwijs

Er zijn talloze openstaande vacatures in het basisonderwijs. Ramingen van de overheid geven aan dat dit tekort de komende jaren verder zal toenemen, voornamelijk omdat veel leraren met pensioen zullen gaan.

De overheid streeft ernaar het tekort aan leraren in het basisonderwijs aan te pakken. Een van de oplossingen is om mensen met een bestaande onderwijsbevoegdheid weer terug te laten keren naar het onderwijs.

Ondersteuning en begeleiding voor herintreders

Als je overweegt om weer aan de slag te gaan in het onderwijs, kan wat extra ondersteuning nuttig zijn. Denk hierbij aan coaching of bijscholing. Dit is mogelijk via de subsidieregeling “Tegemoetkoming Herintreders Primair Onderwijs”. Het schoolbestuur kan voor elke herintreder een subsidie van € 2.500 aanvragen. In overleg met het schoolbestuur bepaal je hoe deze subsidie wordt ingezet voor specifieke activiteiten.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross