Wat moet ik doen met een klacht over de kinderopvang?

Je kunt jouw klacht bespreken met een medewerker of de locatiemanager van de kinderopvangorganisatie. Als dit niet tot een oplossing leidt, zijn er stappen die je kunt ondernemen om te proberen je klacht op te lossen.

Stap 1: Indienen van een klacht bij de kinderopvangorganisatie

Het is mogelijk om jouw klacht schriftelijk in te dienen bij de kinderopvangorganisatie (zoals kindercentrum, gastouderbureau of peuterspeelzaal). Informatie over hoe je dit kunt doen, staat vermeld in hun klachtenregeling.

Stap 2: Contact opnemen met het Klachtenloket Kinderopvang

Indien de kinderopvangorganisatie geen klachtenregeling heeft of als er binnen 6 weken geen reactie komt op jouw klacht, of als de organisatie jouw klacht niet serieus neemt, dan kun je contact opnemen met het Klachtenloket Kinderopvang. Dit klachtenloket is onderdeel van de Geschillencommissie Kinderopvang. Het klachtenloket biedt advies en informatie, en kan ook bemiddelen tussen jou en de kinderopvangorganisatie. Deze service is kosteloos.

Stap 3: Indienen van een klacht bij de Geschillencommissie Kinderopvang

Mocht jouw klacht nog steeds niet zijn opgelost, dan kun je het geschil voorleggen aan de Geschillencommissie Kinderopvang. Hierbij dien je wel een beperkte vergoeding (klachtengeld) te betalen. Voordat je deze stap neemt, dien je eerst de interne klachtenprocedure van de kinderopvangorganisatie te hebben doorlopen.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross