In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]
Als je te maken hebt met dyscalculie of ernstige rekenproblemen, is er een aangepast examen beschikbaar: het rekenexamen ernstige rekenproblemen (ER). Voor studenten met dyslexie kan extra tijd worden toegestaan om het examen af te leggen.
Als rekenen moeilijk voor je is, aarzel dan niet om hulp te zoeken bij je docent. Blijf consistent de lessen bijwonen en overweeg eventuele bijscholing en zomercursussen. Pak alle kansen aan om het vereiste niveau voor je studie te bereiken.
Voor studenten met dyscalculie of ernstige rekenproblemen bestaat het aangepaste rekenexamen, namelijk het rekenexamen ernstige rekenproblemen (ER). Dit examen is niet per se eenvoudiger, maar het houdt rekening met de uitdagingen die ernstige rekenproblemen met zich meebrengen. Een dyscalculieverklaring is niet vereist om in aanmerking te komen voor dit examen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je school.
Het feit dat je het rekenexamen ER hebt afgelegd, wordt vermeld op je resultatenlijst. Na het rekenexamen ER heb je ook de mogelijkheid om te herkansen met een regulier examen. Het rekenexamen ER is beschikbaar op twee niveaus:
Je school regelt de aanvraag voor het rekenexamen ER. Neem contact op met de examencommissie voor informatie over de voorwaarden.
Met een dyslexieverklaring heb je recht op extra tijd tijdens het afleggen van het rekenexamen. Ook kun je gebruikmaken van een gesproken versie van het rekenexamen.
In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]
De keuze voor een universiteit is een belangrijke beslissing die je toekomst kan bepalen. Als je op zoek bent naar […]
Speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben die niet volledig kunnen worden vervuld binnen het reguliere onderwijs. […]