Hoe werkt het rekenexamen als je dyscalculie of dyslexie hebt?

Als je te maken hebt met dyscalculie of ernstige rekenproblemen, is er een aangepast examen beschikbaar: het rekenexamen ernstige rekenproblemen (ER). Voor studenten met dyslexie kan extra tijd worden toegestaan om het examen af te leggen.

Ondersteuning bij rekenen

Als rekenen moeilijk voor je is, aarzel dan niet om hulp te zoeken bij je docent. Blijf consistent de lessen bijwonen en overweeg eventuele bijscholing en zomercursussen. Pak alle kansen aan om het vereiste niveau voor je studie te bereiken.

Aangepast examen voor ernstige rekenproblemen

Voor studenten met dyscalculie of ernstige rekenproblemen bestaat het aangepaste rekenexamen, namelijk het rekenexamen ernstige rekenproblemen (ER). Dit examen is niet per se eenvoudiger, maar het houdt rekening met de uitdagingen die ernstige rekenproblemen met zich meebrengen. Een dyscalculieverklaring is niet vereist om in aanmerking te komen voor dit examen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je school.

Het feit dat je het rekenexamen ER hebt afgelegd, wordt vermeld op je resultatenlijst. Na het rekenexamen ER heb je ook de mogelijkheid om te herkansen met een regulier examen. Het rekenexamen ER is beschikbaar op twee niveaus:

  1. 2ER;
  2. 3ER.

Je school regelt de aanvraag voor het rekenexamen ER. Neem contact op met de examencommissie voor informatie over de voorwaarden.

Rekenexamen en dyslexie

Met een dyslexieverklaring heb je recht op extra tijd tijdens het afleggen van het rekenexamen. Ook kun je gebruikmaken van een gesproken versie van het rekenexamen.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross