Waarom moet ik de taalexamens afleggen?

Het is van groot belang dat je de Nederlandse taal goed beheerst, zowel voor je functioneren in de samenleving als op de arbeidsmarkt. Om deze reden wordt er op school extra nadruk gelegd op taalvaardigheid. Tijdens de examens laat je zien in hoeverre je de Nederlandse taal beheerst.

Taalvaardigheid in vervolgopleidingen, werk en het dagelijks leven

Een goede beheersing van de Nederlandse taal is van onschatbare waarde voor je dagelijks leven, je werk en je vervolgopleiding. Een solide taalvaardigheid is bijvoorbeeld essentieel om een sollicitatiebrief op te stellen en om formulieren correct in te vullen.

Nederlandse taal vereist voor mbo-diploma

De Nederlandse taal is een verplicht onderdeel van elke opleiding op de niveaus 2, 3 en 4 in het mbo. Alle studenten op deze niveaus dienen het taalexamen met succes af te leggen om hun diploma te behalen. Bij de entreeopleiding geldt deze verplichting nog niet. Het resultaat van het onderdeel Nederlandse taal draagt bij aan het behalen van je diploma. Je moet ten minste een 5 halen voor het onderdeel Nederlandse taal.

Mogelijkheid tot vrijstelling in bepaalde gevallen

In sommige situaties is het mogelijk om een vrijstelling te krijgen, waardoor je het taalexamen niet hoeft af te leggen. Bijvoorbeeld als je recentelijk het taalexamen al op het juiste niveau hebt behaald. Je kunt hierover meer informatie verkrijgen via je opleiding.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross