Wanneer kom ik in aanmerking voor financiële steun uit het mbo-studentenfonds?

Het is mogelijk dat je financiële steun kunt ontvangen in geval van studievertraging, als je ouders een minimuminkomen hebben, of als je deelneemt aan de studentenraad. Hieronder staan de voorwaarden voor een vergoeding uit het mbo-studentenfonds. Je kunt de vergoeding aanvragen bij je mbo-school.

Voorwaarden bij studievertraging

Indien je om een geldige reden studievertraging hebt opgelopen, kun je een beroep doen op een speciaal fonds binnen je mbo-school. Als je niet langer recht hebt op studiefinanciering, kun je geld ontvangen uit dit fonds. Studenten die een Beroepsopleidende Leerweg (BOL) volgen, hebben als enige recht op deze ondersteuning.

Geldige redenen voor studievertraging zijn onder andere ziekte, zwangerschap, het hebben van een beperking of bijzondere familieomstandigheden. Informeer bij je mbo-school naar de specifieke voorwaarden. De voorwaarden voor een vergoeding bij bijzondere omstandigheden worden door de school zelf vastgesteld.

Mbo-studentenfonds voor gezinnen met minimuminkomen

Als je niet genoeg geld hebt om lesmateriaal zoals een laptop, boeken of werkkleding aan te schaffen, kun je ondersteuning krijgen uit het fonds, dit is enkel geldig voor een BOL-opleiding. Daarnaast moet je jonger dan 18 jaar zijn, aangezien je dan nog geen studiefinanciering ontvangt.

Mbo-studentenfonds voor deelname aan de studentenraad

Ben je lid van de studentenraad op je mbo-school? Of zet je je op andere manieren in voor de school? In dat geval kun je een vergoeding aanvragen. Informeer bij je school welke activiteiten in aanmerking komen voor een vergoeding.

Hoe vraag je een vergoeding uit het mbo-studentenfonds aan?

Je dient de aanvraag voor de vergoeding in bij je mbo-school. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met je mbo-school om dit na te vragen.

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen middelbaar en voortgezet onderwijs?

In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]

Wat is de beste universiteit van Nederland?

De keuze voor een universiteit is een belangrijke beslissing die je toekomst kan bepalen. Als je op zoek bent naar […]

Welke kinderen moeten naar speciaal onderwijs?

Speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben die niet volledig kunnen worden vervuld binnen het reguliere onderwijs. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
Blogs
magnifiercross