Wanneer kom ik in aanmerking voor financiële steun uit het mbo-studentenfonds?

Het is mogelijk dat je financiële steun kunt ontvangen in geval van studievertraging, als je ouders een minimuminkomen hebben, of als je deelneemt aan de studentenraad. Hieronder staan de voorwaarden voor een vergoeding uit het mbo-studentenfonds. Je kunt de vergoeding aanvragen bij je mbo-school.

Voorwaarden bij studievertraging

Indien je om een geldige reden studievertraging hebt opgelopen, kun je een beroep doen op een speciaal fonds binnen je mbo-school. Als je niet langer recht hebt op studiefinanciering, kun je geld ontvangen uit dit fonds. Studenten die een Beroepsopleidende Leerweg (BOL) volgen, hebben als enige recht op deze ondersteuning.

Geldige redenen voor studievertraging zijn onder andere ziekte, zwangerschap, het hebben van een beperking of bijzondere familieomstandigheden. Informeer bij je mbo-school naar de specifieke voorwaarden. De voorwaarden voor een vergoeding bij bijzondere omstandigheden worden door de school zelf vastgesteld.

Mbo-studentenfonds voor gezinnen met minimuminkomen

Als je niet genoeg geld hebt om lesmateriaal zoals een laptop, boeken of werkkleding aan te schaffen, kun je ondersteuning krijgen uit het fonds, dit is enkel geldig voor een BOL-opleiding. Daarnaast moet je jonger dan 18 jaar zijn, aangezien je dan nog geen studiefinanciering ontvangt.

Mbo-studentenfonds voor deelname aan de studentenraad

Ben je lid van de studentenraad op je mbo-school? Of zet je je op andere manieren in voor de school? In dat geval kun je een vergoeding aanvragen. Informeer bij je school welke activiteiten in aanmerking komen voor een vergoeding.

Hoe vraag je een vergoeding uit het mbo-studentenfonds aan?

Je dient de aanvraag voor de vergoeding in bij je mbo-school. Twijfel je of je aan de voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met je mbo-school om dit na te vragen.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross