Wat houdt een leerbaan in?

Met een leerbaan, ook wel bekend als leerwerkplek, combineer je werken met een opleiding. Leerbanen gaan samen met opleidingen op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Het vinden van een leerbaan

Meestal ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerbaan bij een officieel erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat je solliciteert bij een werkgever. Je kunt ook informatie inwinnen bij uitzendbureaus of brancheorganisaties.

Werk en studie met een leerbaan

Wanneer je een leerbaan hebt, werk je gedurende 3 tot 6 maanden bij een officieel erkend leerbedrijf. Meestal ga je 1 dag per week naar school en werk je de overige dagen. Voor de dagen waarop je werkt, ontvang je een salaris.

Overzicht van leerbanen via het Leerwerkloket

Voor regionale informatie over carrièremogelijkheden, scholing en de combinatie van leren en werken kun je terecht bij leerwerkloketten. Deze loketten zijn samenwerkingsverbanden tussen het UWV, gemeenten en regionale opleidingscentra (roc’s).

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen middelbaar en voortgezet onderwijs?

In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]

Wat is de beste universiteit van Nederland?

De keuze voor een universiteit is een belangrijke beslissing die je toekomst kan bepalen. Als je op zoek bent naar […]

Welke kinderen moeten naar speciaal onderwijs?

Speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben die niet volledig kunnen worden vervuld binnen het reguliere onderwijs. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
Blogs
magnifiercross