Wat houdt een leerbaan in?

Met een leerbaan, ook wel bekend als leerwerkplek, combineer je werken met een opleiding. Leerbanen gaan samen met opleidingen op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) of het hoger beroepsonderwijs (hbo).

Het vinden van een leerbaan

Meestal ben je zelf verantwoordelijk voor het vinden van een leerbaan bij een officieel erkend leerbedrijf. Dit houdt in dat je solliciteert bij een werkgever. Je kunt ook informatie inwinnen bij uitzendbureaus of brancheorganisaties.

Werk en studie met een leerbaan

Wanneer je een leerbaan hebt, werk je gedurende 3 tot 6 maanden bij een officieel erkend leerbedrijf. Meestal ga je 1 dag per week naar school en werk je de overige dagen. Voor de dagen waarop je werkt, ontvang je een salaris.

Overzicht van leerbanen via het Leerwerkloket

Voor regionale informatie over carrièremogelijkheden, scholing en de combinatie van leren en werken kun je terecht bij leerwerkloketten. Deze loketten zijn samenwerkingsverbanden tussen het UWV, gemeenten en regionale opleidingscentra (roc’s).

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross