Wat kun je doen met je mbo-diploma op niveau 4?

Wanneer je een mbo-diploma op niveau 4 hebt gehaald, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt doorstromen naar een hbo-bacheloropleiding of een Associate degree. Daarnaast kun je aan het werk gaan, zowel in Nederland als in het buitenland.

Doorstromen naar het hbo

Met een mbo-diploma op niveau 4 heb je de kans om naar elke hbo-bacheloropleiding over te stappen. Het is wel aan te raden om goed te informeren over de inhoud van de hbo-opleiding, vooral als deze minder verwant is aan je afgeronde mbo-opleiding.

Associate degree-programma

Een Associate degree duurt 2 jaar en bevindt zich qua niveau tussen het mbo en een hbo-bachelor. Het behalen van een Associate degree (Ad) geeft je de officiële titel van Associate degree.

De Associate degree is een optie als je verder wilt studeren, maar een vierjarige hbo-bacheloropleiding te lang vindt.

Werkgelegenheid in het buitenland

Als je met je mbo-diploma in het buitenland wilt werken, kun je informatie vinden op de website van het National Reference Point (NRP), onderdeel van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hier vind je onder andere informatie over de erkenning van een Nederlands mbo-diploma in het buitenland.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross