Wat moet je doen met het mbo-rekenexamen als je doorstroomt naar een andere opleiding?

Wanneer je overstapt naar een ander mbo-niveau of een andere opleiding gaat volgen, kan het zijn dat je het rekenexamen opnieuw moet afleggen. Soms is het ook mogelijk om bij de examencommissie een vrijstelling aan te vragen. Raadpleeg je school om te achterhalen of dit ook voor jou van toepassing is.

Overstap naar een ander mbo-niveau

Of je een vrijstelling krijgt voor het nieuwe rekenexamen, hangt af van het niveau waarop je het vorige rekenexamen hebt afgelegd (2F of 3F). De school kan bovendien specifieke voorwaarden stellen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat het vorige rekenexamen niet te lang geleden is afgelegd, of dat je een rekenexamen moet maken dat aansluit bij je specifieke opleiding (beroepsgericht rekenexamen).

Van entreeopleiding naar mbo niveau 2

Indien je op de entreeopleiding het 2F rekenexamen hebt gemaakt, kan de school besluiten om je vrijstelling te verlenen wanneer je een mbo-opleiding op niveau 2 gaat volgen.

Van mbo niveau 2 naar mbo niveau 3

Als je het 2F rekenexamen hebt afgelegd tijdens je mbo-opleiding op niveau 2, kan de school je mogelijk vrijstelling verlenen wanneer je een mbo-opleiding op niveau 3 gaat volgen.

Van mbo niveau 3 naar mbo niveau 4

Indien je het rekenexamen op niveau 3F hebt afgerond, kan de school overwegen om je vrijstelling te verlenen.

Overstap naar een andere opleiding op hetzelfde niveau

Wanneer je een andere opleiding op hetzelfde niveau gaat volgen en je het rekenexamen al hebt afgelegd, kan de school overwegen om je een vrijstelling te geven.

Vraag altijd naar de mogelijkheid van vrijstelling voor het rekenexamen

Denk je dat je in aanmerking komt voor een vrijstelling? Vraag dan bij de examencommissie van je opleiding na wat de mogelijkheden zijn. De examencommissie neemt uiteindelijk een besluit over het verlenen van een vrijstelling.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross