Krijgt jouw kind met ADHD of autisme aangepast onderwijs?

Als jouw kind ADHD of autisme heeft en daarvoor extra ondersteuning nodig heeft, moet de school hiervoor zorgen. Als het niet mogelijk is om deze extra hulp te bieden op de school van jouw keuze, zal jouw kind ondersteuning ontvangen op een andere school, mogelijk een speciale school.

Beoordeling van de noodzaak van extra begeleiding door de school

Je dient een schriftelijke aanmelding in bij de school van jouw voorkeur. Als jouw kind behoefte heeft aan hulp, geef je dit aan bij de aanmelding. Vervolgens zal de school beoordelen of jouw kind extra begeleiding nodig heeft. De school biedt deze begeleiding zelf aan. Als de school niet in staat is om jouw kind te helpen, zal de school samen met jou op zoek gaan naar een geschikte plek op een andere reguliere school of in het speciaal onderwijs.

Je hoeft geen indicatie meer aan te vragen voor de extra ondersteuning van jouw kind. Het concept van het ‘rugzakje’ is niet langer van toepassing.

Vraag en antwoord

Wat is het verschil tussen middelbaar en voortgezet onderwijs?

In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]

Wat is de beste universiteit van Nederland?

De keuze voor een universiteit is een belangrijke beslissing die je toekomst kan bepalen. Als je op zoek bent naar […]

Welke kinderen moeten naar speciaal onderwijs?

Speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben die niet volledig kunnen worden vervuld binnen het reguliere onderwijs. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
Blogs
magnifiercross