Krijgt jouw kind met ADHD of autisme aangepast onderwijs?

Als jouw kind ADHD of autisme heeft en daarvoor extra ondersteuning nodig heeft, moet de school hiervoor zorgen. Als het niet mogelijk is om deze extra hulp te bieden op de school van jouw keuze, zal jouw kind ondersteuning ontvangen op een andere school, mogelijk een speciale school.

Beoordeling van de noodzaak van extra begeleiding door de school

Je dient een schriftelijke aanmelding in bij de school van jouw voorkeur. Als jouw kind behoefte heeft aan hulp, geef je dit aan bij de aanmelding. Vervolgens zal de school beoordelen of jouw kind extra begeleiding nodig heeft. De school biedt deze begeleiding zelf aan. Als de school niet in staat is om jouw kind te helpen, zal de school samen met jou op zoek gaan naar een geschikte plek op een andere reguliere school of in het speciaal onderwijs.

Je hoeft geen indicatie meer aan te vragen voor de extra ondersteuning van jouw kind. Het concept van het ‘rugzakje’ is niet langer van toepassing.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross