Zijn schoolboeken kosteloos voor leerlingen met een visuele beperking?

Aangepaste schoolboeken worden kosteloos verstrekt aan leerlingen met een visuele beperking, zowel in het (speciaal) basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. Hierbij kan gedacht worden aan gesproken schoolboeken, brailleboeken, vergrote teksten en voelbare illustraties.

Verhuur van aangepaste schoolboeken

Scholen kunnen aangepaste schoolboeken huren voor jouw kind. In overleg met de school kun je ook zelf de aangepaste boeken bestellen, waarvan de kosten via de school vergoed kunnen worden. De aangepaste schoolboeken worden aangeboden door Dedicon. Indien jouw kind blind of slechtziend is en in een instelling verblijft, worden de aangepaste materialen kosteloos verstrekt door de instelling.

Kosten van aangepaste schoolboeken

Dedicon ontvangt financiering van de overheid voor de productie van aangepaste schoolboeken. Dit zorgt ervoor dat de kosten voor scholen beperkt blijven. Scholen betalen een geringe bijdrage per leerling voor elke gehuurde titel gedurende een schooljaar. Dit bedrag dient ter dekking van de materiaal- en verzendkosten. De betaling voor de aangepaste schoolboeken wordt gedaan met het geld dat scholen van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontvangen voor reguliere schoolboeken. Voor ouders zijn er geen eigen kosten verbonden aan deze aangepaste materialen.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross