Hoe meld je jouw kind aan voor het speciaal onderwijs?

Je kiest zelf een speciale basisschool of een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Het ondersteuningsprofiel van de school bevat informatie over de geboden ondersteuning, en je kunt dit profiel vinden in de schoolgids.

Na het indienen van de aanmelding bij de school

De school zal onderzoeken of de geboden ondersteuning echt noodzakelijk is voor jouw kind. Daarvoor kan de school jou om informatie vragen over de beperkingen van jouw kind en de benodigde begeleiding.

Voordat de school jouw kind toelaat, moet de school bij het samenwerkingsverband een toelaatbaarheidsverklaring aanvragen. Dit is een document dat bevestigt dat jouw kind recht heeft op een plek in het speciaal onderwijs.

Deskundigen zullen adviseren aan het samenwerkingsverband of jouw kind (voortgezet) speciaal onderwijs nodig heeft. Als speciaal onderwijs niet de meest geschikte optie is, zal de school samen met jou zoeken naar een andere school die de juiste begeleiding kan bieden.

Kinderen met visuele of auditieve beperkingen

Als jouw kind slechtziend, blind, slechthorend of doof is, zal de Commissie voor Onderzoek beoordelen of jouw kind aan de toelatingseisen voor speciaal onderwijs voldoet. Als dat niet het geval is, moet je jouw kind aanmelden bij een reguliere school of een andere school voor speciaal onderwijs. Indien nodig kun je met de school afspraken maken over de benodigde begeleiding voor jouw kind.

Moeilijkheden bij het vinden van een geschikte school

Als je het niet eens wordt met de school over het juiste aanbod, kun je contact opnemen met een onderwijsconsulent.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross