In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]
Het aanmelden van jouw kind op een middelbare school is een proces dat je zelf in gang zet. Meestal kun je dit doen vanaf halverwege maart. Om jouw kind in te schrijven, dien je bepaalde gegevens bij de hand te hebben, zoals het burgerservicenummer (BSN) van jouw kind.
Hier zijn enkele belangrijke punten om te weten wanneer je jouw kind wilt aanmelden op de middelbare school:
Controleer eerst op de website van jouw gemeente of jij en jouw kind zelf de middelbare school kunnen kiezen. In sommige gemeenten hebben de schoolbesturen afspraken gemaakt over de verdeling van leerlingen over de scholen. Dit kan soms inhouden dat er geloot wordt.
Meestal kun je jouw kind vanaf halverwege maart aanmelden. In januari of februari kun je samen met jouw kind een open dag van de school bezoeken. Verhuis je en gaat jouw kind naar een nieuwe middelbare school? Dan is het doorgaans mogelijk om het hele jaar door aan te melden.
Hou er rekening mee dat een middelbare school al vol kan zitten en mogelijk geen plek meer heeft voor jouw kind. Het is toegestaan om jouw kind op meerdere scholen aan te melden.
Bij de inschrijving moet je het burgerservicenummer (BSN) van jouw kind doorgeven. Zorg dat je het identiteitsbewijs van jouw kind meeneemt, evenals het uitschrijvingsbewijs als jouw kind naar een nieuwe school gaat. Als jouw kind nog geen BSN heeft, zal de school een tijdelijk onderwijsnummer verstrekken. Zodra jouw kind officieel is ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) en een BSN heeft ontvangen van de gemeente, dien je dit door te geven aan de school.
Het schoolbestuur neemt de beslissing of jouw kind wordt toegelaten tot de middelbare school. Hierbij wordt onder andere gekeken naar het schooladvies dat de basisschool heeft gegeven. Dit advies geeft aan welk type voortgezet onderwijs het beste past bij jouw kind, zoals vmbo, havo of vwo.
In Nederland worden de termen ‘middelbaar onderwijs’ en ‘voortgezet onderwijs’ vaak gebruikt als het gaat om het onderwijs dat volgt […]
De keuze voor een universiteit is een belangrijke beslissing die je toekomst kan bepalen. Als je op zoek bent naar […]
Speciaal onderwijs is bedoeld voor kinderen die specifieke onderwijsbehoeften hebben die niet volledig kunnen worden vervuld binnen het reguliere onderwijs. […]