Welke vreemde talen krijg je in de bovenbouw van havo en vwo?

In de bovenbouw van havo en vwo krijg je verplicht Engels. Je legt ook je eindexamen af in het Engels. Op het atheneum is het verplicht om eindexamen te doen in een tweede moderne vreemde taal. Voor het gymnasium geldt dat Latijn of Grieks een verplicht eindexamenvak is. Naast Engels heb je de mogelijkheid om te kiezen voor andere moderne vreemde talen, afhankelijk van het aanbod van jouw school.

Profielkeuzevak havo

In het havo-profiel cultuur en maatschappij is het verplicht om naast Engels een tweede vreemde taal te volgen. Binnen de profielen cultuur en maatschappij en economie en maatschappij kun je ervoor kiezen om een extra moderne taal als profielkeuzevak te nemen.

Vrije deel havo en vwo

Tijdens de bovenbouw van havo en vwo kun je, in het vrije deel van je curriculum, ook andere vreemde talen kiezen, op voorwaarde dat deze taal wordt aangeboden door de school en niet al onderdeel is van je gekozen profiel.

Talen op startersniveau havo en vwo

Je hebt de mogelijkheid om de volgende talen te volgen op beginnersniveau en gevorderd niveau:

  1. Spaans
  2. Italiaans
  3. Russisch
  4. Arabisch
  5. Turks
  6. Chinees (alleen beschikbaar voor vwo)

Vrijstelling voor tweede moderne vreemde taal op atheneum

Als je op het atheneum zit, kun je in specifieke situaties een vrijstelling krijgen voor het volgen van een tweede moderne vreemde taal naast Engels. Dit geldt bijvoorbeeld als je dyslexie hebt of als een andere taal dan Nederlands of Fries je moedertaal is. Het verkrijgen van deze vrijstelling is geen vanzelfsprekendheid; het schoolbestuur neemt hierover een besluit. Voor het gymnasium geldt deze regeling niet, aangezien de tweede vreemde taal daar Latijn of Grieks is.

Vraag en antwoord

Kun je online je diplomagegevens raadplegen?

Op de website “Mijn diploma’s” heb je de mogelijkheid om veel van je diplomagegevens van verschillende opleidingen te bekijken. Hier […]

Wat moet ik regelen als ik een tussenjaar neem?

Als je van plan bent om een tussenjaar te nemen, zijn er verschillende zaken die je moet regelen om ervoor […]

Wat moet ik regelen als ik stop met mijn studie?

Als je besluit om te stoppen met je studie, zijn er een aantal stappen en zaken die je moet regelen. […]

Copyright 2024 © Martini-Online
Website realisatie: Zichtbaar24
magnifiercross